Disclaimer

Ik ben geen volleerd medicus of therapeut, maar gewoon een lange man die sinds 2001 last van zijn rug kreeg. Op allerlei manieren heb ik geprobeerd om van mijn rugpijn af te komen; huisarts, spierverslappers, fysiotherapie, sportschool, een ander matras en massage. Geen van deze middelen heeft me daadwerkelijk geholpen, alleen de pijn verlicht of tijdelijk doen verdwijnen. Natuurlijk heeft mijn werk (webdesigner), geen positieve invloed doordat ik vele uren per dag zit. Bovendien zit ik elke week zo'n 8 - 10 uur in de auto.

Door onderzoek en experimenteren met rugpijn oefeningen ben ik tot de informatie en oefeningen gekomen zoals ik op deze site wil delen met iedereen die net als ik last heeft van rugpijn. De oefeningen die beschreven staan, zijn allen veilig en eenvoudig zelf uit te voeren. Ook de tips over voeding en rust bevatten geen medische adviezen waar ik niet toe bevoegd ben.

De oefeningen en hoe deze uit te voeren zijn voor iedereen geschikt die rugpijn heeft gekregen door overbelasting of het langdurig aannemen van een verkeerde houding. Bij rugpijn die ontstaan is door ongevallen, vergroeiingen, ziekte of andere oorzaken dient altijd een arts of specialist geraadpleegd te worden.

Ik hoop dat door deze site anderen geholpen zullen worden, net als ik, succesvol van hun rugpijn af te komen. Opmerkingen, tips en hoe het u vergaat met de rugpijnoefeningen zie ik graag tegemoet via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,

Arno Visser