Lage rugpijn en zwanger

In de zwangerschap kan lage rugpijn ontstaan. Logisch zou je misschien zeggen, want je krijgt een dikke buik die aan je rug hangt. En dat is inderdaad een verandering die met name lage rugpijn kan veroorzaken. Echter er verandert nog veel meer in het lichaam van een vrouw wanneer ze zwanger is en dat kost heel veel energie en je wordt sneller moe. Daardoor wordt er vaak een verkeerde houding aangenomen, waardoor de rugspieren te veel belast worden.

Ook je bekkengewricht wordt in voorbereiding van de bevalling ook beweeglijker, oefeningen die er op gericht zijn uw bekkenspieren te versterken zijn dan meestal effectief. Op zwangerschapsgymnastiek leer je deze en andere rugpijn oefeningen.

De bevalling op zich kan ook rugpijn veroorzaken door de weeën. Meestal is dit onschuldig (alhoewel soms behoorlijk pijnlijk) maar in een enkel geval ontstaat hierdoor Ischias.

De rugpijn oefeningen op deze site zijn weliswaar geschikt voor vrouwen, echter bij zwangerschap is het verstandig om een cursus zwangerschapsgymnastiek te volgen.