Hoe het met mijn rugpijn gaat.

Sterke verbetering na minder stress

Nu de afgelopen maanden er wat minder spanning op het werk is (daar is de recessie dan weer goed voor!), merk ik dat ik veel minder vaak mijn oefeningen hoef te doen om de rugpijn te voorkomen. Daarom richt ik me nu nu meer op de kracht oefeningen zodat mijn rugspieren sterker worden en rugpijn nog beter voorkomen wordt. Wel heb ik gemerkt dat metname door slenteren de rugpijn weer begint op te spelen.

Veel autorijden, toch geen rugpijn

Het is weer drukke week met veel klantenbezoek in het midden van het land, dus veel in de auto. Normaal gesproken ‚zeurt’ mijn onderrug dan zeker aan het einde van de dag. Maar door de rugpijn oefeningen elke morgen gedaan te hebben en vooral actief te zitten heb ik nog geen last van mijn onderrug. Wel voel ik dat ik wat stijver ben dan ’s morgens, maar na het douchen even mijn oefeningen doen heeft echt geholpen.

Na spierpijn geen rugpijn meer

Na de leuke en ontspannende dag bedrijfsvoetbal heb ik nog enkele dagen flink last van spierpijn in mijn bovenbenen gehad. Dat kun je verwachten als je het hele jaar niets aan sport doet. Maar door de spierpijn nam ik een verstijfde houding aan, wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor verlichting van rugpijn. Gelukkig ben ik na 3 dagen weer helemaal soepel, mede door de rugpijn oefeningen die erg ontspannend werkten.

Na het voetbal toernooi

Na 5 partijtje van 15 minuten te hebben gespeeld had ik behoorlijk last van mijn rug en spieren. Ik moest nog 1 uur en 15 minuten in de auto zitten, wat natuurlijk ook niet echt meehelpt. Na 30 minuten even gestopt om mijn rugpijn oefeningen te doen. Dit ontlaste mijn lage rug aanzienlijk. Na thuiskomst nog even heerlijk warm gedoucht en daarna lekker uitgebreid en rustig alle rugpijn oefeningen uitgevoerd. Nu heb ik alleen nog wat spierpijn in mijn benen, maar dat is normaal als je in 1x je spieren zo gebruikt.

Eerste bericht

Vandaag vrijdag, einde van de week, behoorlijk druk geweest en geen last van mijn onderrug. De rugpijn oefeningen heb ik door de drukte wat laten versloffen, maar ik heb wel heel goed op mijn houding gelet. Afgelopen maandag had ik een montageklus waarbij ik veel de trap op en af moest, daardoor heb ik wel last van spierpijn in mijn bovenbenen, maar ook dat is al bijna weg.

Morgen doe ik mee met het bedrijven voetbaltoernooi van een klant van mij. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan.